Ljiljana
Saucha

Anđeli i duhovni vodiči

Dolazeći desetak godina na radionice s anđelima pokojne Zdenke Andrijić, događale su se neobične zgode. Mislim da je najveće bogatstvo kada napokon spoznamo da su ta nevidljiva bića tu pokraj nas i čekaju da nam pomognu. Od toga da nam čuvaju parkirno mjesto pa do svega drugoga što nam zatreba. Samo ih treba zamoliti i odmah zahvaliti. Dobila sam imena za nekoliko mojih anđela i moju anđelicu Sonderfinu, kojoj se svakoga dana obraćam za pomoć i zaštitu. A ime mog duhovnog vodiča je Jolanda. Smatra se da su duhovni vodiči osobe koje su nekad živjele na zemlji i čija je inkarnacija završena. Anđeli pak, nikada nisu bili u ljudskom tijelu i nemaju zemaljska iskustva.

Proteklih godina kada su me počeli privlačiti duhovnost i anđeli, puno se toga zanimljivog dogodilo. Male radosti koje su gotovo uvijek potvrđivale upletenost neviljivih bića u moj život, a koje sam ja, umom, pripisivala slučajnosti.

Nisam dugo vjerovala da čujem anđele, jer sam bila uvjerena da nemam tu sposobnost. Dakako, bila sam u grču i zatvorena za takva iskustva. A onda sam odjednom, na radionicama, počela primati poruke. U glavi sam jednostavno čula neke rečenice koju se bile namijenjene drugim osobama. Rečenice nisu imale slijed riječi kakav ja upotrebljavam, stoga nisam ni razumjela što zapravo čujem. Međutim, kada se ono što koncentrirani čujete podudara s onime što čuju i drugi, onda je to ipak nešto… Onda su to poruke, ili odgovori na pitanje, koja mentalno postavlja osoba u našem anđeoskom krugu. I tako je počelo… Sve češće sam čula poruke koje su, kada sam ih glasno izgovorila, bile slične porukama koje su primali i drugi. Imale su isti smisao, a osoba je u njima pronalazila odgovore koji su je zanimali. I još je nešto zanimljivo! Kada je poruka prenesena onome tko je treba čuti, ja bih je jednostavno zaboravila. Ne kompletan smisao, nego redoslijed riječi. Jer, ponavljam, to nisu bile moje rečenice, nego anđeoske poruke. I slobodno možete reći da tu nema nikakve mudrosti! A ja ću odgovoriti da ste u pravu.
Nema velike mudrosti vezane uz anđele. Tu su pokraj nas, najčešće nezaposleni i čekaju naš poziv. Sami se neće nametati. Naši anđeli čuvari uvijek su kraj nas, čak i ako ih ne zovemo. No, u trenucima životne ugroženosti, a još nije vrijeme za naš odlazak u drugu dimenziju, pomažu i nepozvani…

Na početku mojih druženja s anđelima svakodnevno sam ih molila da mi pokažu znak svoje prisutnosti. Ali, nikakvog vidljivog odgovora nije bilo… ipak! Već nakon nekoliko mjeseci vidjela sam među cvijećem na balkonu-ptičje pero. Čudila sam se ovom bijelom peru. Neobično je, i gotovo nemoguće, da ptica tom mjestu na balkonu izgubi pero. Ono jednostavno nije trebalo biti tu, a bilo je. Da, nakon toga sam saznala da upravo anđeli u našem fizičkom svijetu tako pokazuju svoju prisutnost. Vjerujte da je moje iznenađenje bilo veliko jer su moje molbe anđelima bile uslišane!

A onda jednog jutra, opet izneneđenje.
Skeptici i cinici će reći da to nije ništa drugo negoli igra svjetla. A ja ću reći da su me anđeli ponovno od srca razveselili. I to je to. Na fasadi kuće u kojoj stanuje moja draga prijeteljica, neobičan prizor.

Kako anđeli ispunjavaju iskrene želje doživjela sam i u travnju 2012.
Do sada sam pročitala jako puno knjiga o duhovnosti, životu poslije smrti, anđelima. Neke od njih od srca preporučujem u Duhovnoj biblioteci.
Među pročitanima, uz “Vrijeme anđela” i “Kuglice od zlata” Zdenke Andrijić, posebno mjesto imaju i knjige Lorne Byrne. “Anđeli u mojoj kosi” neobična je biografija još neobičnije žene. Knjiga u kojoj se upoznajete s autoričinom teškom sudbinom ali i djelovanjem anđela i arkanđela koji su u njenom životu od prvog dana. Za početnike zanimljivo, ali ne i za one koji traže više. I onda sam, valjda uz pomoć anđela, otišla bez velikih očekivanja na “amazon.com” i pronašla Lorninu novu knjigu “Stairway’s to Heaven”. Ta je knjiga svojim porukama na mene puno snažnije djelovala. Pročitala sam je bez daha i, svakome tko je želio slušati, pričala o onome što sam saznala. Prošlo je od tada gotovo godinu dana. Čitala sam i dalje puno e-knjiga koje jeftinije kupujem preko interneta. I onda sam slučajno (da li ???!!! naravno da ne!) u amazon.com upisala ime Lorne Byrne. I ugodno se iznenadila vidjevši da ima novu knjigu “A Message of Hope from the Angels”. Nastavak znate. Odmah sam je kupila i čuvala na svom ipadu. Za uskrsne blagdane na Krku, u miru sam je pročitala. I zaželjela Lorni uputiti neko pismo, neku poruku. Zahvaliti za lijepe misli i nadu koju donosi u svojim knjigama.
Bila sam, iskreno rečeno, pomalo zavidna ljudima koje ona susreće u Dublinu ili drugdje po svjetu gdje je zovu i gdje zatim, skromna kakva jest, donosi spokoj i smirenost. Mislila sam da je, upoznati Lornu, za mene nemoguća misija. Ali, moji anđeli nisu tako mislili. Knjigu sam pročitala na Uskrsni ponedjeljak. Već u utorak na službeni e-mailu, na moje zaprepaštenje, stiže poruka Naklade “Ljevak “. Ni manje ni više nego da Lorna Byrne dolazi u Zagreb. O moj dragi Bože! Ne mogu vjerovati! Poskočila bih od ushićenja, ali ne mogu, u redakciji sam. Iako znam da mi kolegice i kolege ne bi zamjerili. Ne mogu glasno i do kraja pokazati svoje oduševljenje…
Zovem nakladnika i javlja se draga Lidija, osoba koju ne poznajem. Ali imam potrebu sve joj ispričati o zbivanjima oko Lorne i najavljujem da ću doći snimati njeno potpisivanje knjiga. Naime, Naklada “Ljevak” u međuvremenu je prevela “Stube prema nebu” i Lorna tim povodom dolazi u Zagreb. Sada dolazi i ono najvažnije. Lidija, vrstan profesionalac i draga osoba, tada me pita bih li željela sudjelovati u druženju s Lornom Byrne i njenom agenticom Jean u Makronovi u Ilici. Odgovor znate… I bila su to dva neobična dana u druženju s Lornom i anđelima…
I na moju veliku radost vidjela drage ljude koji su me svojim prisustvom na druženju s tom sitnom ženom jako razveselili. Ali me je još više razveselilo što sam među publikom vidjela i osobe koje nikada na takvim druženjima ne bih očekivala. Ali, čuli su svoje anđele i odazvali se njihovom pozivu, bili dio nesvakidašnjeg ozračja i pozitivne energije.
I na radost mnogih, prisustvovala sam trenutku kada je Lornina agentica Petri Ljevak osobno darovala treću knjigu
“A Message of Hope from Angels”. S velikim nestrpljenjem čekamo i ovaj prijevod kao i ponovni dolazak Lorne Byrne u Zagreb.

U svakom je čovjeku božanska iskra, Bog sam. Kad se duša utjelovi na Zemlji, tj .kad se spusti u fizičko stanje, ta se iskra    prikrije, ali je i dalje prisutna u svakom ljudskom biću. Tijekom života, ako se, i kako se duhovno razvijamo, trebali bismo tu iskru upaliti i tako se povezati sa znanjem koje je već u nama, a koje je bilo  zaboravljeno.

Ljudi zaboravljaju na svoje božansko porijeklo  jer ulazak u  dimenziju  nižih  frekvencija snižava i našu svijest, čime dolazi do  zaboravljivosti. Tu je zatim i gravitacija koja nas također ograničava. Ali, zato su uz nas naši anđeli koji nas nadahnjuju svjetlošću, lakoćom i smijehom kako bi nas podsjetili što Bog u nama već zna.

Iako svoje anđele ne vidim očima ili duhovnom vizijom, njihovo prisustvo osjećam kroz otvaranje svog srca. Najčešće je taj osjećaj prihvaćanja popraćen ganućem i suzama. A upravo su ganuće i suze znakovi prisustva anđela.

Sveti TOMA AKVINSKI /1225.-1274./ dominikanac, kojega crkva priznaje kao jednog od najvećih umova, u svojim se radovima, čiji su obim i kvaliteta ogromni, također bavio anđelima. Taj intelektualni genij, u dvadeset i šest knjiga veličine enciklopedije, među ostalim, prikupio je tradicionalne misli o anđelima, ali je sve to nadopunio i vlastitim uvidima na temu anđeologije. Zbog njegova    promišljanja i rasprava na temu anđela prozvan je i “Doctor  Angelicus” tj. doktorom za anđele.

Zašto sam ga spomenula? Zbog toga što upravo taj svetac, a svetim ga je već 1323. proglasio papa Ivan XXII., anđelima daje lijepu zadaću, a ta je da oni nama ljudima najavljuju božansku tišinu. Tišinu prema kojoj smo izgubili poštovanje. Jer tišina je jedan od načina na koji se naše srce otvara božanskim porukama. Sjetite se samo koliko puta tijekom dana ispunjenog brigama, strahovima, problemima, znamo zavapiti “Bože, da mi je samo malo mira,… tišine… “Mira i tišine koji bi nas okrijepili, vratili u ravnotežu. Također se sjetite koliko ste puta imali potrebu otići u crkvu kad je prazna, i tamo u tišini otvoriti svoje srce i umiriti um. Zato se trebamo, za susret s Božjim glasnicima, anđelima, povući u tišinu i primiriti um: možda meditacijom u kojoj ćemo misli umiriti pravilnim i dubokim disanjem, nekom molitvom koju nećemo izgovarati automatski,…. i dok polako uranjamo u tišinu oko nas, ali još više u nama, anđeli nam prilaze i ispunjavaju taj sveti prostor…

Prvi je korak najteži. Početi  prihvaćati pomisao da uistinu svjesno i u potpunosti želimo susret s našim anđelom. Zatim je potrebno i vjerovanje da je taj kontakt moguć…

Iako su anđeli nebeski glasnici prvi korak za uspostavu veze s njima je uzemljivanje. Uzemljivanje koje je i inače jako bitno pri svakom duhovnom radu, ali i u svakodnevnom životu.

Uzemljivanje predstavlja usmjeravanje pozornosti na naše tijelo. To je prikupljanje naših misli i ulazak u harmoničnost i ravnotežu. Kad se uzemljujemo umirujmo našu energiju. Za dobro uzemljivanje najbolje je u vlastitom domu odrediti mali prostor kojem ćemo se uvijek vraćati i u kojem ćemo se  osjećati opušteno i dobro. Mjesto mira i tišine gdje se možemo družiti sa svojim anđelima i duhovnim vodičima.

Evo kako je  proces uzemljivanja fizičkog tijela opisan u knjizi “Zamolite svoje anđele”. Jako je slikovit i ovu meditaciju nije teško raditi.
Upalite svijeću, lučicu, sjednite uspravnih leđa i zatvorite oči. Dlanove okrenute prema Nebu položite u krilo. Neka je oko vas tišina jer ćete samo tako moći meditirati i osluškivati.

1. Usmjerite pozornost na tijelo. Počnite od nogu pa tu pozornost polako podižite prema gore, uz noge, bedra, trup, ruke, vrat i glavu. Pritom budite svjesni svojeg disanja.

2. Sada zamislite da ste okruženi svjetlom. Udahnite tu svjetlost i osjetite kako ispunjava vaše tijelo.

3.Dok izdišete ispustite svu napetost koju osjećate bilo gdje u tijelu. I to radite nekoliko puta. Udišite svjetlost izdišite napetost dok se ne umirite.

4. Zamislite da iz donjeg dijela vaše kralježnice i stopala počinje izlaziti korijenje. Sve je duže i duže. Probija pod vaše sobe, ulazi u zemlju, i nastavlja put u njeno središte.

5. Udišite svjetlost, izdišite napetost i neka vaše korijenje dopre do središta Zemlje.

6. Sada ,s novim udisajem udahnite kroz svoje korijenje. Neka kroz njih u vas uđe snaga Zemlje. Podignite tu snagu u vaše tijelo, do srca i neka započne strujati kroz cijelo vaše biće.

7. Sada obratite pozornost na vašu glavu, na vrh gdje je krunska čakra. Neka se ta točka, velika oko 3,5 centimetara, počinje otvarati. Iz tog otvora izlaze niti koje poput sve duljih vlakana počinju izlaziti kroz strop, i rasti prema Nebu, Svemiru. Vizualizirajte kako vas vlakna povezuju sa Suncem, svim planetima i zvijezdama.

8. Kada ste to postigli, sada udišite ovu veličanstvenu energiju Svemira,spuštajte je nitima polagano kroz tjeme niz tijelo…. do vašeg srca, i neka se i ono ispuni tom svjetlošću. Osjetite da ova energija kruži vašim tijelom.

9. Sada u isto vrijeme dišite obje energije. Podižite onu Zemlje i spuštajte onu Svemira.Tako ste usidreni između Neba i Zemlje. Ostanite tako neko vrijeme. Napravite 10-tak udisaja i izdisaja.

10. Prije nego li otvorite oči, zamolite svog anđela da se pojavi pred vama u visini vašeg srca, i između vas neka uspostavi  most od ljubavi. Tada ga možete pitati za ime, ali i za sve drugo što biste htjeli znati o vašoj međusobnoj povezanosti. Ako se ništa ne dogodi, svejedno zahvalite svom anđelu i na tome. Neka se most povuče, a vi polako otvorite oči.

I za kraj ovog razmišljanja o anđelima evo i jedne kratke pjesmice, ispisane i fonetski, koju možete izgovoriti glasno svaki put kada ulazite u prostoriju za koje mislite da u njoj ima negativne energije. Jer pjev je drugi način upotrebe zvukova da se tijelo uskladi s višom, anđeoskom, vibracijom. Možete je pjevati koliko puta želite i u kojem tonu želite. Ili, samo glasno izgovorite.

I na reh
I na reh
I na reh
Zej!

U originalu, iz jedne od verzija, to se piše ovako:

Eee Nu Rah
Eee Nu Rah
Eee Nu Rah
Zay

“Eee” znači  “sve što jesam, a nije fizičko, moj um i moje emocije”
“Nu” znači “moje fizičko tijelo”
“Rah” – “moja duša”
“Zay” znači “u druženju s anđelima”

“Donosim cijelog sebe, svoj um, emocije, tijelo i dušu u druženje s anđelima” ili jednostavnije “Anđeli, ovdje sam, spremna da budem s vama”.